Артикли

Печати

Известување

Posted in Вести

Сопштение

Државниот правобранител на Република Македонија, г-дин Фехми Стафа, придружуван од Државниот правобранител за подрачјето на Градот Скопје, г-ѓа Вишња Младеновска на покана на Меѓународниот републикански институт (ИРИ), денеска (понеделник, 24-ти септември), учествуваше на Јавната дебата за нацрт текстот на предлог Законот за спречување на корупцијата и судир на интереси. На јавната дебата учествуваа министерката за правда Рената Дескоска, директорката на Меѓународниот републиканскик институт, Илина Мангова, Слаѓана Тасева како експерт и Данче Даниловска од Фондацијата отворено општество Македонија и претставник на Платформа на граѓански организации за антикорупција и други преставници. Државниот правобранител, г-дин Фехми Стафа, активно учествуваше во дискусијата, со сопствени ставови и коментари на предлог на законот.