Артикли

Печати

Јавен повик

Ј А В Е Н П О В И К

 

За аплицирање на кандидати за волонтирање во Државното правобранителство на Република Македонија.
Се повикуваат сите заинтересирани студенти запишани на прв циклус на правни студии да се пријават за волонтерска работа во Државното правобранителство на Република Македонија и тоа:

* Студенти запишани на прв циклус на правни студии - 3 волонтери

* Волонтерската работа ќе се извршува од 17 јуни до 15 септември 2014 година без можност за продолжување.

Заинтересираните кадидати може да аплицираат на е-маил адресатаОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  или лично во архивата на Државното правобранителство на Република Македонија на бул. Гоце Делчев бр.18 Скопје (зграда на МРТ 6 спрат), со назнака Јавен повик за волонтирање во  Државното правобраниелство на Република Македонија со поднесување на следниве документи:

  • мотивационо писмо
  • Кратка биографија со податоци за  контакт (задолжително телефонски број, е-маил адреса и адреса на живеење)
  • доказ за утврдување на статустот студент на правни студии (соодветна потврда издадена од високообразовна инсституција)

 Рокот за доставување документи е 13.06.2014 година.

По истекот на рокот за аплицирање сите кандидати кои уредно аплицирале ќе бидат дополнително повикани на интервју. По завршуање на постапката за селекција и рангирање најуспешните кандидати ќе бидат повикани да започнат со вршење на волонтерската работа.

Повеќе информации за надлежностите на Државното правобранителство на Република Македонија ќе можете да добиете на интернет страницата www.drzavnopravobranitestvo.gov.mk 

 

                                                                                ДРЖАВЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ             

                                                                                 НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

                                                                                                  Naser Ajdari